Dacă în copilărie mesele în familie erau prilej de bucurie, de la 20 de ani în sus ele devin tot mai „educative” şi tot mai enervante. Bunicii, unchii, mătuşile şi vecinii vor toți să te vadă la casa ta. Dacă la început mi se păreau întrebări simpatice, fiindcă eram obişnuită se le tot aud în jurul meu, mai apoi mi-am dat seama că întrebările despre căsătorie şi alegerea de a face copii sunt nişte întrebări enervante ori stânjenitoare şi mai presus de orice, intime.

Eram în facultate şi cum se întâmplă uneori, profesoara a deviat de la oile noastre şi ne-a împărtăşit un mic detaliu nesemnificativ din viața ei cotidiană şi ca să prelungească subiectul,una dintre colege a intrebat-o dacă are copii, la care doamna vizibil stânjenită a răspuns că nu. De undeva din prima bancă s-a auzit în cor un „ooooouuu” dezaprobator prelungit şi compătimitor care venea dinspre ‘iubitoarele absolute de copii care nu îşi imaginează viața fără copii’, care evident au pus şi întrebarea ‘de ceeee?’ (Pe acelaşi ton compătimitor).  Exact acela a fost momentul în care mi-am dat seama cât de deranjantă poate fi o asemenea întrebare, mai ales dacă vine de la o persoană care nu îți este apropiată, plus că nu ştii niciodată dacă în spatele răspunsului nu stă vreo poveste dureroasă.

Aşa funcționează societatea, dacă eşti un mucos de 25 de ani trebuie să caşti urechile la sfaturile pe care ți le dau cei mai în vârstă, ei ştiu când e momentul să te căsătoreşti, cum să-ți faci nunta, când să faci copii şi cum să-i creşti, şi ştiu cum să insiste cu treaba asta.

Cum să elimi aceste întrebări din program atunci când doreşti? Simplu: la întrebarea „când o să faceți copii?” când simți că uterul tău este subiect de discuție deschisă, trebuie la rândul tău să intri in detalii intime şi să răspunzi ceva de genul: „dacă tot am ajuns la intimități, dumneata ți-ai făcut testul papanicolau/ testat prostata anul ăsta?” 😀

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s